ΑΡΧΙΚΗ Διάφορα ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

Κινηματογραφικές Βραδιές Συλλόγου Ελλήνων Αιθιοπίας (Σ.Ε.Α.) – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/06/2024 – 20:00 «Τα καλύτερα χρόνια της Ζωής μας»

Κινηματογραφικές Βραδιές Συλλόγου Ελλήνων Αιθιοπίας

(Σ.Ε.Α.) – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/06/2024 – 20:00 

«Τα καλύτερα χρόνια της Ζωής μας»

https://www.facebook.com/events/1825364527944966

 

Ο Σύλλογος δημιουργεί το θεσμό των Κινηματογραφικών Βραδιών για τους σινεφίλ,  που θα λειτουργεί στα εντευκτήρια του: ισόγειο της οδού Λουίζης Ριανκούρ 42-44, 11523 Αθήνα (πλησίον Μετρό Πανόρμου). Έτσι δίνουμε συγκεκριμένο περιεχόμενο στις καθημερινές μας επισκέψεις στo εντευκτήριo μας.

Οι Κινηματογραφικές Βραδιές προβάλλονται σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη & κριτικό κινηματογράφου Μάριο Π. Παπαγεωργίου, προσκαλώντας μας σε ένα μυθικό ταξίδι στους κόσμους της Έβδομης Τέχνης. Την ταινία σχολιάζει ο Μ. Παπαγεωργίου.

Η επόμενη παράσταση είναι την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 στις  20:00 μ.μ.

Τhe Best times of our Lives
(Τα καλύτερα χρόνια της Ζωής μας)

Έτος παραγωγής: 1946
Σενάριο: Ρόμπερ Ι. Σέργουντ & ΜακΚίνλεϊ Κέιντορ

Σκηνοθεσία: Γουίλιαμ Γουάιλερ

Ερμηνείες: Μίρνα Λόι, Φρέντρικ Μαρτς, Ντάνα Άντριους, Τερέζα Ράιτ,

Βιρτζίνια Μάγιο, Κάθι Ο’ Ντόνελ, Χόγκι Καρμάικλ, Χάρολντ Ράσελ κ.α.

Διάρκεια: 170′

Η ταινία κέρδισε 7 Όσκαρ: Καλύτερης ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου,

Α’ ανδρικού ρόλου, Β’ ανδρικού ρόλου, Μοντάζ, Μουσικής

Σημαντική σημείωση: Λόγω της μεγάλης διάρκειας της ταινίας δεν θα προηγηθεί πρόλογος

και θα αρχίσει αυστηρά στις 20:00.

Προσφορά: κρασί/ μπύρα/ καφές/ πορτοκαλάδα/ τσιπς

 

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Λευτέρης Μυριαλλής (Έφορος Εντευκτηρίου) – 2106996358, 6944252643

ή στο email:ellinoethiopic@gmail.com

Τηλ. Επικοινωνίας: Μάριος Παπαγεωργίου 6945749113

 

ΥΠΟΘΕΣΗ

Το “The Best Years of Our Lives” είναι μια αμερικανική δραματική ταινία του 1946 σε σκηνοθεσία William Wyler και με πρωταγωνιστές τους Myrna Loy, Fredric March, Dana Andrews, Teresa Wright, Virginia Mayo και Harold Russell. Η ταινία είναι για τρεις στρατιώτες των Ηνωμένων Πολιτειών που προσαρμόζονται εκ νέου στις κοινωνικές αλλαγές και την πολιτική ζωή μετά την επιστροφή τους από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι τρεις άνδρες προέρχονται από διαφορετικές υπηρεσίες με διαφορετικούς βαθμούς που δεν αντιστοιχούν στο πολιτικό κοινωνικό ταξικό τους υπόβαθρο.

Είναι μία από τις πρώτες ταινίες που ασχολούνται με ζητήματα που αντιμετώπισαν οι βετεράνοι που επέστρεψαν στην εποχή μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο από την κυκλοφορία του “Όσα παίρνει ο άνεμος” και είναι η έκτη ταινία με τις περισσότερες προβολές όλων των εποχών στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πάνω από 20 εκατομμύρια εισιτήρια που πωλήθηκαν.

Τρεις βετεράνοι του Β ́ Παγκοσμίου Πολέμου συναντιούνται σε μια πτήση προς τη μεσοδυτική γενέτειρά τους, την πόλη Μπουν: ο καπετάνιος βομβαρδιστής της USAAF Φρεντ Ντέρι, ο υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ Χόμερ Πάρις και ο λοχίας του αμερικανικού στρατού Αλ Στέφενσον. Ο καθένας είχε αφήσει πίσω του μια πολύ διαφορετική ζωή:

Ο Fred Derry ήταν ένας υπάλληλος φαρμακείου που ζούσε με τους γονείς του στη λάθος πλευρά των διαδρομών. Πριν από την αποστολή, ο Φρεντ παντρεύτηκε μια χρυσοθήρα που ονομάζεται Μαρία μετά από ένα μεγάλο ρομαντικό έρωτα. Η Marie έκτοτε εργάζεται σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης για να γεμίσει το χρόνο της (και τη νυχτερινή της ζωή) παρά τη γενναιόδωρη αμοιβή μάχης του Fred ως αξιωματικου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Al Stephenson ήταν στέλεχος τράπεζας και ζούσε σε ένα πολυτελές διαμέρισμα με τη σύζυγό του, Millie, και τα έφηβα παιδιά τους, Peggy και Rob.

Ο Homer Parrish ήταν ένας σταρ αθλητισμού στο γυμνάσιο που ζούσε με τους μεσαίας τάξης γονείς του και τη μικρότερη αδελφή του. Ο Homer έβγαινε επίσης με τη γειτόνισσά του Wilma, την οποία σκόπευε να παντρευτεί μετά την επιστροφή του από τον πόλεμο.

Κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει προκλήσεις για την επανένταξή του στην πολιτική ζωή. Ο Homer έχασε και τα δύο χέρια στον πόλεμο και παρόλο που έχει γίνει λειτουργικός στη χρήση των μηχανικών αγκίστρων του, δεν μπορεί να πιστέψει ότι η Wilma θα θέλει ακόμα να τον παντρευτεί.

Ο Αλ, κουρασμένος και κουρασμένος από τον πόλεμο, επιστρέφει στην τράπεζα και παίρνει προαγωγή, αλλά παλεύει με το αλκοόλ. Αν και εξαιρετικά διακοσμημένο, ο Fred πάσχει από Διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD).

Η συνέχεια επί της οθόνης.